Niet revalideren maar trainen….
Op dinsdag 20 juni was Jelle van Gorkom als gastspreker aanwezig op onze bijeenkomst van Stichting NAH Oost.
Hij deelde met ons zijn persoonlijk verhaal met daarbij zijn eigen visie op het herstel en de revalidatieperiode.
Accepteren en doorgaan…… dit is niet voor niks de titel van zijn boek want deze instelling komt voortdurend naar voren terwijl Jelle vertelt over zijn leven. Zijn leven vóór het ongeluk, waarbij hij NAH opliep, maar ook zijn leven daarna. Overigens niet alleen bij Jelle, maar ook bij zijn moeder en zus die aanwezig waren. Er was veel herkenning vanuit de getroffenen in de zaal bij het verhaal van Jelle. Maar ook herkenning bij de naasten die er waren, over de manier waarop zijn moeder en zus alles beleefd hebben. Een mooie balans.
Jelle heeft verschillende trajecten gevolgd waarbij hij steeds een stapje verder kwam in zijn proces van verbetering van functies. Ook mooi om te horen dat het traject, dat gefocust was op cognitie, tevens op fysiek gebied, voor significante verbetering heeft gezorgd.
Wat leuk dat Jelle zijn zilveren Olympische medaille, die hij won op de spelen in Rio 2016, mee had genomen. En wat ook bijzonder was, dat we deze allemaal even mochten vasthouden en bekijken (onder streng toeziend oog van Jelle).
Voor de toekomst zit zijn hoofd nog boordevol ambitieuze plannen. Op dit moment is hij vooral druk met het op poten zetten van het JVG trainingscentrum op Papendal. Hier maakt hij het mogelijk voor mensen met NAH om verder te trainen en te werken aan verbetering van functies. In september start een pilot en de website is deze week gelanceerd: www.jvgtrainingscentrum.nl
Kortom: een leuke, gezellige en zeer inspirerende avond.
Jelle, dank je wel!