En dan wordt alles anders…

Het geweldige Bevrijdingsfestival 2008 eindigt in een drama. Albrecht en zijn vrouw Carola fietsen met hun jonge gezin van het festival naar huis. Een dronken jongen rijdt Carola aan en zij wordt buiten bewustzijn met de traumahelikopter afgevoerd. Carola houdt hieraan hersenletsel (NAH) over. Albrecht probeert alle ballen hoog te houden maar valt uiteindelijk uit met burn-out en PTSS.

In dit boek beschrijft Albrecht recht vanuit zijn hart wat zijn gezin is overkomen. Je wordt meteen meegenomen in zijn wereld na het ongeluk en ik verbaasde me over zoveel onwetendheid en onhandigheid bij verschillende professionals. Gelukkig gaat er ook veel goed maar het gevoel, ‘dat had wel beter gekund’ overheerste bij mij.

Met dit boek wil Albrecht erkenning, herkenning en richting aan personen (die leven met iemand) met NAH geven. Hopelijk dat dit een duwtje in de rug is bij de verwerking. En het boek geeft ook inzicht aan onder andere werkgevers, hulpverleners en medici over wat er speelt bij mensen met NAH en hun gezinnen.