Je komt thuis na je revalidatie en je wilt de draad weer oppakken. Of je bent al een tijdje thuis, maar je loopt tegen problemen aan of zoekt naar een zinvolle invulling van je dag. Het behandelprogramma Hersenz en de dagbesteding van InteraktContour ondersteunen je daarbij.  

Wat is InteraktContour?
InteraktContour is de enige zorgorganisatie in Nederland die volledig is gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel. Het zorgaanbod bestaat uit 24-uurs zorg, individuele begeleiding thuis, dagbesteding en het behandelprogramma Hersenz in Overijssel, Gelderland, Flevoland en Utrecht. Samen met cliënten en naasten wordt altijd gezocht naar de beste oplossing. In deze nieuwsbrief staan het behandelprogramma Hersenz en dagbesteding van InteraktContour centraal.

Wat bereik je met het behandelprogramma Hersenz?
Dankzij Hersenz leer je actief te werken aan verbeteringen die er nog mogelijk zijn na je hersenletsel. Om verder te kunnen is het belangrijk eerst je verdriet om wat je verloren hebt een plek te geven. In de behandeling is ook daar ruimte voor.

Het programma wordt in overleg met jou samengesteld uit bouwstenen met behandeldoelen. Met Hersenz leren jij en je naaste om te gaan met de ingrijpende veranderingen in jullie leven. Je leert je energie goed te verdelen en handig om te gaan met bijvoorbeeld geheugenproblemen, concentratieverlies of moeite met organiseren. Het  herkennen en aangeven van je grenzen helpt hierbij. Ook werken we aan je fysieke conditie, zodat je weer vertrouwd raakt met je lichaam.

Waar kan ik Hersenz programma volgen?
Het behandelprogramma Hersenz heeft een landelijke dekking en wordt vergoed vanuit de zorgverzekeringswet. Om de behandeling te starten heb je een verwijzing nodig van je huisarts. De behandeling wordt in Overijssel gegeven in Deventer, Zwolle, Hardenberg, Almelo en Enschede.

Wil je meer informatie over Hersenz?

Ben jij op zoek naar een zinvolle dagbesteding?
Bij de dagbesteding van InteraktContour helpen professionele begeleiders je om je doelen te bereiken. Door mee te doen aan arbeidsmatige, creatieve en sociale activiteiten, train je je vaardigheden, werk je aan persoonlijke doelen en ontmoet je andere mensen. Soms lukt het om na een tijdje de overstap te maken naar (vrijwilligers)werk. InteraktContour biedt op diverse locaties dagbesteding, vaak in samenwerking met andere zorgaanbieders.

Film dagbesteding “Werken aan zelfstandig leven met niet-aangeboren hersenletsel:

Wil je meer informatie over dagbesteding bij InteraktContour?