Evaluatie online bijeenkomst/webinar 19-1-2021

Op 19 januari 2021 organiseerden we onze eerste webinar!

Voor dit webinar nodigden we prof. dr. Ad de Jongh uit. Ad is o.a. GZ-psycholoog, bijzonder hoogleraar Angst- en Gedragsstoornissen en initiator van de EMDR-therapie in Nederland.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Een voorbeeld van EMDR bij traumatisch letsel: De ervaring van het ongeluk kan veel nare herinneringen met zich meebrengen, zowel vanuit de beleving van de getroffene als de naaste. De confrontatie met de veranderingen en kwetsbaarheid van een naaste die ernstig NAH heeft opgelopen kan sterkte emoties bij je naar boven brengen. Deze emoties kunnen invloed hebben op je dagelijks leven. Beide situaties kunnen het startpunt worden van EMDR. Op de site EMDR vindt u een lijst met EMDR-behandelaars.

Tijdens dit webinar werden opnames  van behandelingen getoond, veel vragen gesteld en ervaringen gedeeld door getroffenen, naasten en professionals. De reacties van de deelnemers varieerden van ‘Helder en duidelijke presentatie’ ‘Leerzame avond!’ ‘Bedankt voor de informatie, het was interessant’ tot ‘Bedankt, zeer de moeite waard!’

Door een technisch probleem konden helaas niet alle belangstellenden het webinar volgen, gelukkig hebben we Ad de Jongh bereid gevonden zijn presentatie aan het eind van dit jaar nog een keer te geven. Mocht u ook deel willen nemen aan onze (online)bijeenkomsten, stuur dan een mail naar  administratie@nah-oost.nl. De volgende webinar zal plaatsvinden op 16 maart 2021. Heel graag tot dan.