• Heb jij NAH (niet-aangeboren hersenletsel)? 
  • Ben jij tussen de 18 en 30 jaar?
  • Ben je  ambitieus, gemotiveerd en heb jij doorzettingsvermogen? 

Dan is de Class misschien wel iets voor jou! 

Wat is De Class?

Elke Class bestaat uit een groep van 20 ambitieuze jongvolwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Allemaal tussen de 18 en 30 jaar oud. Met een ambitie op het gebied van werk of studie. 

De Hersenstichting biedt de deelnemers van De Class een intensief programma van een jaar om werkfit te worden. We streven ernaar dat deelnemers na De Class aan het werk kunnen. Dat kan zijn betaald werk, maar ook een leerwerkplaats, vrijwilligerswerk of andere vormen zijn een optie. Sommige deelnemers begeleiden we in het afronden van hun studie en de stap naar werk.

Samen kijken we wat het beste bij jou als deelnemer past.

In het traject werken we niet alleen aan werk. Een gezonde leefstijl, optimale fysieke fitheid en sociaal actief zijn én blijven zijn belangrijke aandachtspunten bij De Class. 

Hoe ziet De Class eruit?

Deelnemers zijn gemiddeld 4-8 uur per week bezig met De Class. 

Als deelnemer ga je aan de slag met een jobcoach of studiecoach en we koppelen je aan een sportcoach. Samen met de coaches werk je aan jouw persoonlijke doelen. De focus ligt daarbij op een balans, een positieve mindset een gezonde leefstijl. 

Naast de één-op-één coaching organiseren we bedrijfsbezoeken bij toonaangevende bedrijven. Zo kun je kijken wat wel en niet bij je past. Veel van onze partners zijn ook op zoek naar young professionals voor hun organisatie en willen kijken naar wat er wel kan. 

We helpen je zo met het opbouwen van een professioneel netwerk. 

Ook organiseert De Class interessante workshops en trainingen. Over bijvoorbeeld belasting en belastbaarheid of omgaan met werkgevers en collega’s. Maar we bieden je ook de kans om trainingen te volgen die zich richten op het versterken van je kansen op de arbeidsmarkt. 

Verder zijn er regelmatig groepsbijeenkomsten van De Class. Deze variëren van sportieve activiteiten tot het bereiden van een gezonde lunch. 

Daarbij is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, vragen aan elkaar te stellen en gebruik te maken van elkaars netwerk. 

Hoe kun je Class  deelnemer worden?

In januari 2023 start er weer een nieuwe Class in regio West en er start ook een pilot in het Oosten. 

Je kunt je via de website aanmelden voor De Class. Na het invullen van het formulier ontvang je een e-mail waarin we je vragen om aanvullende informatie. 

Nadat we alle informatie hebben ontvangen neemt de projectleider contact met je op. 

Vervolgens plannen we een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek gaan we samen met jou kijken of De Class geschikt voor je is. 

Je kunt je hier aanmelden voor de Class!  
Regio Oost: activiteiten worden vooral rond Arnhem/Nijmegen georganiseerd.
Regio West: activiteiten worden vooral rond Den Haag/Amsterdam georganiseerd.

De Edwin van der Sar Foundation projecten van de Hersenstichting 

De Class is oorspronkelijk opgezet door de Edwin van der Sar Foundation, die begin 2021 is gefuseerd met de Hersenstichting. Edwin en Annemarie van der Sar zijn nog steeds nauw verbonden met dit project.

Meer lezen: Lees het verhaal van Hester of kijk hier naar haar verhaal