Ben er weer

Na een heftige periode begin ik weer een klein beetje energie te krijgen. Jeetje, wat een rotperiode was het…. Aan het terugval preventie plan van Hersenz begon ik natuurlijk weer eens veel te laat. Maar ja, als je slecht slaapt, kun je rustig aan doen wat je wilt, maar dat werkt dan niet echt…. Dat hoofd van mij was niet stil te krijgen! Pffff!

LinkedIn profiel Inmiddels ben ik vastbesloten om NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) veel meer bekend te maken. Het is elke keer zó frustrerend om te merken dat je niet begrepen wordt, of erger, niet geloofd wordt. Daar moet echt wat aan gebeuren. Vandaar dat ik samen met Robin een LinkedIn profiel heb aangemaakt (lees: Robin heeft het gemaakt en ik heb meegekeken, want dat krijg ik zelf echt niet voor elkaar). Het zal wel even duren voordat ik een beetje doorkrijg hoe het werkt, maar altijd is er mijn lieve schat die me overal mee helpt  Het belangrijkste staat er in ieder geval op: de website van mijn eigen blog. Ik hoop zo meer bereik te hebben en meer bekendheid te geven aan NAH. En schrijven vind ik gewoon fijn om te doen.

NAH-bijeenkomst Ondanks de vermoeidheid en de frustraties ondernemen we ook gewoon nog bijzondere dingen. Eind maart ben ik samen met Robin naar een NAH-bijeenkomst geweest van NAH-Oost. Dat was echt heel bijzonder. Er kwam een gastspreker, Caroline Rietveld, werkzaam bij Mindstuff en bij Interaktcontour. Zij geeft o.a. de ACT-therapie (Acceptance & Commitment therapy). Daar kwam ze het een en ander over vertellen. Dat was erg interessant en nodigt uit tot een nadere kennismaking ermee. Ik merkte ook gelijk weer dat er nog een hoop verdriet zit bij mij. Niet raar natuurlijk, maar daar moet ik nog wel wat mee, denk ik zo….. Verder vond ik het erg fijn om weer eens met een paar lotgenoten te kunnen praten. Wat is het toch fijn als je niets hoeft uit te leggen, maar de ander je gewoon begrijpt, zelfs zonder woorden. Prettig ook om te merken dat er ook hier in het oosten, in mijn nabije omgeving, lotgenoten zijn en dat er ook hier NAH-bijeenkomsten worden gehouden.

Beginnend succes Na deze fijne avond volgde een onrustige nacht, want al die indrukken moesten natuurlijk eerst allemaal “even” verwerkt worden. En met hersenletsel duurt dat nu eenmaal iets langer…. Maar de volgende ochtend stond ik op met een super leuk bericht! Mijn blog op de website verdermethersenletsel.nl is na 2 weken al 319x gelezen, 4x gedeeld en 27x geliked! Er zijn zelfs een paar reacties geplaatst. En dat voor mijn eerste keer! Ik heb het al eens eerder gezegd, maar ik geloof toch echt dat ik mijn nieuwe levensdoel heb gevonden: schrijven!

Deze avond en de nieuwe contacten hebben mij weer een goed gevoel gegeven. Het zet het gedoe met het UWV weer even in het juiste perspectief en duwt het naar de achtergrond en dat is erg fijn!

Winter-/zomertijd Oh ja, alsof ik nog niet genoeg te verwerken en uit te rusten had, kregen we de zomertijd in plaats van de wintertijd. De tijd een uur vooruit….. Help! Die wisselingen zijn al nooit mijn favoriete momenten geweest, maar met hersenletsel is het nog even iets vervelender, heb ik al een paar keer ervaren…. Minstens een hele week is het dan helemaal mis met mijn dagstructuur. Het gevoel voor tijd en plaats is bij mij al niet meer oke, maar op deze momenten ben ik echt helemaal de kluts kwijt. Gelukkig klopt het nu in mijn hoofd weer een beetje, maar het viel me niet mee. De volgende keer toch eens proberen of ik over 6 paar dagen keer 10 min de tijd kan verschuiven. Uiteraard alleen voor mijzelf! Misschien is een geleidelijke overgang toch beter dan in één keer een uur. Ik ga het uitproberen bij de wintertijd! Wordt vervolgd t.z.t.! 

NAH-Oost En om eens lekker positief af te sluiten, kreeg ik vandaag een hele leuke uitnodiging van NAH-Oost. Ik ben gevraagd om hiervoor wat leuke dingen te gaan doen. Daar heb ik erg veel zin in. Wederom een nieuwe manier voor mij om NAH onder de aandacht te brengen, lotgenoten te kunnen helpen en nieuwe mensen te leren kennen met bijna allemaal NAH. Leuk!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog!