Rust in je lijfUitnodiging bijeenkomst NAH Oost 19 maart 2024

Onderwerp: Beter omgaan met prikkels en stress d.m.v. de polyvagaal theorie

Locatie: Frans op den Bult, Hengelosestraat 8, 7561 RT Deurningen (navigatie Dinkelland)

Tijd: 19 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Hoe kan het dat ik me het ene moment goed voel en het andere moment ineens niet goed; of dat iets kleins me intens verdrietig of boos kan laten voelen? Hoe kan het dat ik de ene dag de prikkels beter kan verdragen dan de andere dag, ondanks dat ik mijn activiteiten hierop aanpas? En waarom kan het zo wisselend zijn?

Een hard antwoord op deze vragen is er niet. Echter is er in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de werking van ons zenuwstelsel, en met name hoe het zenuwstelsel reageert op onze omgeving zonder dat we ons hier altijd bewust van zijn. De polyvagaal theorie, samen met de nervus vagus, geeft ons niet alleen een nieuwe kijk op herstel, maar ook nieuwe woorden en uitleg aan wat er in ons zenuwstelsel allemaal gebeurd; hoe het eigenlijk altijd voor ons aan het werk is en ervoor wil zorgen dat we ons veilig voelen en ons kunnen verbinden met anderen.

Na een korte theoretische uitleg zullen we aan de slag gaan met het voelen en ervaren van de schakelmomenten van ons zenuwstelsel: als we ons bewuster worden, kunnen we er ook meer begrip voor krijgen en ermee leren samenwerken.

Deze avond komt tot stand door een samenwerking  tussen Bianca (paardencoach/NLP), Debby (yoga docente) en Guido (coach). Afzonderlijk van elkaar leerden zij de polyvagaal theorie kennen en passen deze toe in hun eigen werkveld. Overtuigd van de kracht van de polyvagaal theorie hebben ze de krachten gebundeld.

U kunt zich aanmelden voor 18 maart door een mail te sturen naar Petra Baks via administratie@nah-oost.nl.

Kosten voor deelname zijn voor mensen met NAH €5,00, betrokkenen €7,50 en professionals €10,00.

Kijk ook eens op onze site www.nah-oost.nl  of meld u aan voor onze nieuwsbrief. Heel graag tot ziens!