U kent Eric Hermans wellicht nog van zijn eerdere boek “Over het hoofd gezien; 100.000 kinderen met NAH”, waarover hij een drukbezochte online lezing heeft verzorgd voor NAH Oost. Hij heeft nu een nieuw boek geschreven onder de titel “Hersenherstel in Utah”. 

Het boek gaat over de nieuwe behandeling van mensen met hersenletsel in de kliniek Cognitive FX in de Amerikaanse staat Utah. Steeds meer Nederlanders die in Nederland niet verder behandeld kunnen worden gaan hier naar toe; op dit moment staat de teller al op meer dan 700.

Eric Hermans heeft onderzocht hoe deze mensen zelf hun herstel beoordelen nadat zij in Utah behandeld zijn. Ruim 80% spreekt van een fors herstel en 15% van matig herstel. Patiënten rapporteren spectaculaire resultaten, vooral sterke vermindering van overprikkeling, hoofdpijn en vermoeidheid. Uitspraken als ‘door de behandeling in Utah heb ik mijn leven terug’ en ‘als ik had geluisterd naar de adviezen die ik in Nederland kreeg, lag ik nu nog bij mijn ouders thuis op de bank’ spreken voor zich. Helaas blijkt er ook een kleine groep patiënten te zijn die zegt geen verbetering te hebben gevonden in Utah. 

In zijn boek bespreekt de auteur de lotgevallen van twaalf Nederlandse patiënten die in Utah behandeld zijn. Ook wordt de behandeling die in Utah wordt gegeven uitvoerig besproken en vergeleken met die in Nederland.

Meer informatie is te vinden op de website van Eric Hermans: www.overhethoofdgezien.nl