Teun Huis in ’t Veld

Kijktip: Brain On Fire (Netflix)

Af en toe heb je na het horen van een verhaal, het lezen van een boek of het zien van een film het gevoel dat je er misschien iemand mee kan helpen door het te delen, daarom wil ik jullie aanraden om de film Brain On Fire te bekijken op Netflix.

Deze film gaat over een jonge vrouw in de bloei van haar leven. Ze heeft haar droombaan, een leuke partner, ze is gezond en gelukkig. 

Een mysterieuze hersenaandoening gooit roet in het eten, haar leven valt in duigen, maar een diagnose blijft uit. Ze voelt zich onbegrepen en machteloos en verliest zichzelf volledig. Ik denk dat dit gevoel van onbegrip uit je omgeving en de eindeloze weg naar een diagnose voor veel van jullie herkenbaar is. Los van dat, laat de film gelukkig ook zien dat er hoop is, iets wat hopelijk ook bij die herkenbaarheid hoort.

Ik herken mezelf ook in zekere zin ook in dit verhaal. Niet zozeer op het gebied van haar ziektebeeld en gelukkig een stuk minder heftig, maar de kern van het verhaal is denk ik voor veel van jullie ook herkenbaar, op jullie eigen manier. Dat is wat het waargebeurde verhaal van deze film voor mij zo sterk maakt.