Naast het wandelen in de buitenlucht-zonder professionele leiding- bieden we nu ook binnensport aan onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er komen veel mensen door in beweging.

Tijdens de bijeenkomst van 17 mei met gastspreker neuropsychiater prof dr. Evert Thiery, werd het thema ‘Omgaan met de gevolgen van mild hersenletsel’ besproken. Omdat mild hersenletsel ook blijvende vervelende gevolgen kan veroorzaken. Het was de eerste keer dat  een professional uit België hier in Twente zijn kennis en kunde met ons deelde. De reacties van deelnemers en Evert Thiery en zijn vrouw waren erg positief.

Hersenletsel keten Twente is nu een feit. Belangrijke thema’s als onzichtbare gevolgen van NAH, informatie en voorlichting, nazorg en expertise werden in subgroepen uitgewerkt door verschillende (para)medici, zorgaanbieders, onderwijsinstellingen en met medewerking van NAH Oost om de vertaalslag te maken naar ervaringsdeskundigen. We gaan ons samen regionaal NAH-breed inzetten voor een overzichtelijk aanbod aan zorg en ondersteuning voor mensen met NAH en hun naasten.

In samenwerking met Interaktcontour hielden we op 28 en 29 juni, 1 en 2 juli de primeur voor de NAH wandelvierdaagse. Met meer dan 70 wandelaars, 30 vrijwilligers, vele sponsoren en belangstelling van zorgaanbieders, naasten kijken we terug op een geslaagd, nieuw en jaarlijks terugkerend wandelevenement! Dankjewel daarvoor! https://www.facebook.com/frans.haandrikman/videos/743064170454024
https://www.youtube.com/watch?v=LQ5iIpWnoec\

Naast de door ons geïnitieerde sportactiviteiten zijn we op zoek gegaan naar sportverenigingen waar mensen met NAH bij kunnen sporten. Tom Salman, eigenaar en hoofdtrainer van Toms kickboksen heeft ervaring in het trainen van mensen met Parkinson en zal vanaf 5 september 2022 ook voor mensen met NAH non-contact bokstraining gaan geven. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.

Ik heb tijdens bijeenkomsten, teamactiviteiten en de Avondvierdaagse de synergie gevoeld én gezien wat een groep met mensen doet: er wordt gedeeld, geluisterd, gerelativeerd, gelachen… Opgedane ervaringen worden lichtpuntjes in een leven in opbouw, waarin de regie steeds iets meer in eigen hand komt. En daar worden wij ook weer blij van.

Ik wens je veel leesplezier en een fijne zomer!