Wat is er weer veel gebeurd binnen onze stichting en wat zijn wij daar blij mee! Het bestuur, de teams en nu ook de werkgroep Letsel en Arbeid geven mensen met NAH en hun naasten mogelijkheden om elkaar te treffen, ervaringen te delen, kennis op te doen en deel te nemen aan bijeenkomsten en activiteiten. Op 2 september hebben we in scoutinggebouw Hendrik Hudson – ons nieuwe onderkomen voor de teams – het seizoen geopend onder het genot van een hapje en een drankje. Team Creatief maakte er al plantenhangers, team Jong (18-35) kookt en eet er tweewekelijks en team Sportief  is al een aantal weken lekker aan het wandelen. Voor hen zijn we nog op zoek naar een sportzaal waar deze sportievelingen zich bij slecht weer kunnen uitleven. 

Gelukkig kunnen de bijeenkomsten weer plaatsvinden bij Frans op den Bult. Op 21 september beet Arno Prinsen het spits af met het onderwerp ‘Overprikkeling en de gevolgen op de interactie met de omgeving’. Voor veel mensen was dit de eerste ontmoeting weer buiten de eigen huiselijke kringen. Ondanks de inachtneming van de 1,5 meter was er een open, betrokken interactie tussen de 25 deelnemers en de gastspreker. Dankjewel voor de mooie ervaringen! De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden op 16 november 2021.

Samen met verscheidene zorgprofessionals is NAH Oost lid geworden van het Neuronetwerk Twente waarin we ons samen inzetten voor CVA in de thuissituatie. Natuurlijk vertalen wij de behoeften van ervaringsdeskundigen naar praktische zorg- en ondersteuningsmogelijkheden in de thuissituatie, voor zowel de getroffenen als naasten. 

Hartelijke groet, Lilian